Charlotte Hömann-Post nieuwe manager MAK-Blokweer

Het bestuur is verheugd mee te kunnen delen dat na een zorgvuldige selectie per 1 februari 2024 Charlotte Hömann-Post tot de nieuwe manager van het MAK is benoemd. Met haar enthousiasme en heldere zienswijze is, naar onze mening, de toekomst van het MAK bij haar in goede handen.

Projecten vormgegeven en geïnitieerd

Charlotte werkt sinds 2016 bij MAK Blokweer. Zij hield zich binnen het team Natuur en Milieu Educatie bezig met duurzaamheidsprojecten in opdracht van de gemeente Hoorn. Zo heeft zij het project Schooldag van de Duurzaamheid, tegenwoordig Expeditie Duurzaam, vormgegeven, evenals het project “Zwerfafval, leer en ruim op!”. Meer recent heeft Charlotte het project Expeditie Duurzaam geïnitieerd. Deze projecten zijn gericht op basisschoolleerlingen maar ook op VO-leerlingen, en worden gegeven in samenwerking met externe partners zoals: HVC, Hoogheemraadschap, Eneco, en Grootouders voor het Klimaat West-Friesland.

Activiteiten met duurzaamheidsthema’s

Het project Expeditie Duurzaam wordt niet alleen in de gemeente Hoorn gegeven maar ook in de gemeenten Koggenland en Medemblik. Doelstelling is de leerlingen kennis bij te brengen door middel van activiteiten die samenhangen met duurzaamheidsthema’s als afval, voedsel, circulaire economie, klimaat, etc.

Samen met medewerkers en vrijwilligers

Vanaf 1 februari 2024 heeft Charlotte de touwtjes in handen bij MAK Blokweer en is ze samen met alle medewerkers en de bijna 100 vrijwilligers verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van ons Educatief Centrum, de Kijkboerderij, het Natuurpark met natuurspeeltuin het Boezelbos, en de vele activiteiten en projecten. Onder de bezielende leiding van Charlotte gaan we met het MAK mooie jaren tegemoet.

Namens het bestuur,

Henk Verheij, voorzitter

Charlotte Hömann-Post nieuwe manager per 1-2-'24