Activiteiten & Evenementen

MAK Blokweer organiseert door het hele jaar leuke activiteiten en kleinschalige evenementen. Er valt van alles te beleven bij het MAK. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor jongeren, volwassenen en ouderen!

Voor kinderen is er altijd wat te beleven bij MAK Blokweer. Circa twee keer per maand is er een creatieve of lekker actieve doe-middag. In de schoolvakanties zijn er vaak speurtochten of kun je komen knutselen. Ook voor grote mensen is er genoeg te doen. Zo zijn er verschillende jaarlijkse themadagen vol gezinsactiviteiten. En je kunt regelmatig komen snuffelen op de maandelijkse biomarkt.

Met onze activiteiten wil MAK Blokweer zoveel mogelijk doelgroepen bereiken. Hiermee willen wij de aandacht en zorg voor natuur en milieu vergroten en het belang van een duurzame leefomgeving onderstrepen. Recreatie en educatie gaan hand in hand!

Twee keer per maand kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar meedoen met een activiteit in het teken van één van onze thema's: natuur, boerderij en groen.
De spannendste avond van het jaar! Tijdens de jaarlijkste nacht van de nacht zijn er allerlei activiteiten in het donker voor het hele gezin.
Ontdek de (h)eerlijkste producten van lokale ondernemers. Van maart t/m november op elke laatste zondag van de maand!
Kom ruiken, proeven, voelen, beleven wat de streek te bieden heeft! Deze gezellige, biologisch/duurzame markt is jaarlijks op de laatste zondag van juni.
Vier het voorjaar met dit vrolijke lentefeest! Met demonstraties schapen scheren, ontbijten met de geiten en tal van andere leuke gezinsactiviteiten.
Hoe zorg je dat je tuin bruist van natuur en leven, zonder te ploeteren? Ontdek hoe je de biodiversiteit en leefbaarheid van jouw tuin zelf kunt verbeteren.