Laden Evenementen

SPRING!

Deze activiteit vindt plaats op 28 mei, 10:00 - 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every year that begins at 10:00 on day last of mei, repeating indefinitely

Hoera, de lente hangt in de lucht! De schapen worden geschoren, de natuur bloeit op en iedereen zit vol lentekriebels. Dat vier je tijdens SPRING!, een vrolijk lentefeest voor het hele gezin, op zondag 28 mei. Tijdens SPRING! kun je de hele dag door meedoen met sprankelende activiteiten en demonstraties schapenscheren bijwonen.

Jubileum jaar

Een van de hoogtepunten op onze Kijkboerderij elk jaar, is het scheren van de schapen. Van dichtbij zie je hoe de dierverzorger de mooie wollen schapenvacht netjes afscheert. In 2023 bestaat MAK Blokweer 25 jaar en dat vieren we met een speciale editie van SPRING!

Voorstelling Boom! (4+)

Tijdens SPRING! kun je dit jaar op twee tijdstippen reserveren voor een spetterende theatrale wandeling. De voorstelling Boom! is een  spannende meedoe- en ontdekkingstocht door de wereld van de bomen. Dans, acrobatiek, live muziek en onverwachte ontmoetingen nemen je mee in een wandeling vol fantasie en humor. Boom is een ode aan de natuur: weerbaar, standvastig en duurzaam!

De wondere wereld van bomen
Wie wil niet in bomen klimmen en genieten van het beste uitzicht bij het live vogelconcert? Een boomhut bouwen waar je jouw diepste geheimen kunt bewaren? Genieten van een buik vol met net geplukt fruit of een romantisch boom rendez-vous bij volle maan.

Deze interactieve dansvoorstelling van (dans)theatergroep plan d- is voor de hele familie (4+) en gaat over verbinding en saamhorigheid, over respect en sterk staan bij tegenslag. Een dansante wandeling door Natuurpark Blokweer die je de wereld vanuit het perspectief van de boom laat ervaren.

Drie dansers en een muzikant begeleiden het publiek tussen de bomen. Zij vertellen al dansend verhalen en nemen ons mee naar de wondere wereld van de bomen: bomen die met elkaar communiceren via hun wortels en een ondergronds netwerk van schimmels, hun ‘wood wide web’. Bomen die veilige havens zijn voor insecten en vogels. Bomen die elke storm weten te trotseren. Bomen die onze lucht maken.

Reserveren
De voorstelling Boom! wordt 2 keer gespeeld, om 12:30 en om 14:30. Toegang tot deze jubileum activiteit is gratis. Reserveren is noodzakelijk en doe je hier:
Aanvang: 12:30 | Reserveren voorstelling Boom!
Aanvang: 15:00 | Reserveren voorstelling Boom!

plan-d-Boom!
plan-d-Boom
plan-d-Boom!

MAKS' Biomarkt met jubileum ontbijt

Tijdens SPRING! staat ook MAKS' Biomarkt op het terrein. In de ochtend kun je ontbijten met de geiten. Een unieke mogelijkheid om een lekker ontbijt te nuttigen aan een lange tafel direct aan de wei. Het ontbijt wordt samengesteld met de heerlijkste producten van onze biomarkt standhouders. Bij deze jubileum editie is het eerste tijdvak speciaal voor donateurs. Dus ben je donateur? Je ontvangt persoonlijk bericht met een gratis aanmeldlink voor het donateurs-ontbijten met de geiten. Ben je geen donateur? Dan vind je binnenkort op deze pagina een formulier waarmee je kunt reserveren!

Binnenkort kun je met het formulier hieronder reserveren voor Ontbijten met de Geiten.

Toegang tot SPRING! is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze informatiebalie via 0229-266344 of info@mak-blokweer.nl.

SPRING-MAKBlokweer

Gegevens

Datum:
28 mei
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
, ,
Gemaakt door Voor Een Mooie Stad