NME Scholenprogramma

NME west-frieslandHet Scholenprogramma 2017-2018 staat online met daarin nieuwe actuele programma's. Hieronder zijn enkele activiteiten uitgelicht. Het complete overzicht van activiteiten en lesmaterialen is te vinden op www.nmewestfriesland.nl . Mocht u de inlogcode kwijt zijn of heeft u geen inlogcode, neem dan contact op met de afdeling NME 0229 266344.
Ook voor meer informatie of een programma op maat zijn onze educatief medewerkers graag bereid om ons aanbod toe te lichten en de mogelijkheden om aan te sluiten bij projecten van uw school door te nemen.

NIEUW: Rob en andere Rare Vogels

niveau: groep 1 t/m 3
periode: maart 2018

roerdomp.JPGEen grote vriend van Maks is Rob de roerdomp. Met zijn vreemde uiterlijk en bijzondere kleur ziet hij er een beetje uit als een rietsigaar. Rare vogel, die Rob. Maar wel slim, want zo kan hij onopvallend lekker vissen in de vijver.

Rob is een wintergast en komt graag eten in de Rietkreek. Elk jaar in maart verwelkomt hij samen met Maks nog veel meer andere vogels, de zomergasten. De hele winter zijn ze weg geweest, op zoek naar voedsel in warmere landen. In het prille voorjaar landen ze weer in de Rietkreek, terug van weggeweest. Rare vogels. Wie zijn zij en wat doen ze hier? Hoe zien ze eruit, wat eten ze? Waarop vist Rob? En eet de grote familie gans hetzelfde of lusten zij liever iets heel anders? En hoe zit het eigenlijk met de vogels die het hele jaar bij ons wonen?

Samen met alle vogelvrienden heeft Maks dit leuke vogelpad gemaakt, speciaal voor kleuters!

Kernwoorden: dieren, vogels, gedrag


NIEUW: makLAB, proeven aan natuur en techniek

niveau: groep 6 t/m 8
periode: januari-februari 2018

IMG_6366.JPGDe natuur als laboratorium. Oplossingen ontwerpen voor duurzaamheidsvraagstukken. Hoe maken we schoon water? Hoe werkt een stroomkring en wanneer is iets elektrisch geladen? Hoe ziet jouw haar er eigenlijk onder de microscoop uit?

Trek je labjas maar aan en kom onderzoeken hoe het werkt. Tijdens deze activiteit is het bezoekerscentrum een laboratorium vol mogelijkheden. Doen en onderzoeken is het motto. Met ontwerpend leren, biomimicry en microscoop.

Kernwoorden: onderzoek, wetenschap en techniek, duurzame ontwikkeling

 

Dit is slechts een greep uit ons activiteitenaanbod. U kunt ons complete jaarprogramma bekijken en reserveren via via: http://www.nmewestfriesland.nl