Thuis & tuin activiteiten

De natuur gaat altijd door, ook als MAK Blokweer even gesloten is. En natuur is overal, ook bij jou thuis! Dus ook thuis, in je eigen huis of in je eigen tuin, zijn er talloze manieren om iets leuks te doen én tegelijkertijd bezig te zijn met de natuurlijke wereld om je heen.

Met onze activiteiten willen wij zoveel mogelijk doelgroepen bereiken om de aandacht en zorg voor natuur en milieu te vergroten en het belang van een duurzame leefomgeving te onderstrepen. Recreatie en educatie gaan hand in hand.

Ontdek de natuurrijkste plekjes van Hoorn en omgeving op deze route van MAK Blokwweer, het IVN en de KNNV.
Door hun opvallende uiterlijk en gedrag spreken vlinders sterk tot de verbeelding. Jonge kinderen laten zich in hun spel graag inspireren door deze fladderaars.
Maak je tuin of balkon extra aantrekkelijk voor gezellig rondzoemende insecten met een zelfgemaakt insectenhotel.
Bijna iedereen heeft wel een plekje waar vogels te zien zijn. Welke vogels kun je horen en zien in jouw tuin of in de buurt?
Maak een lekker hapje voor de vogels en trek daarmee een hoop gezelligheid en natuur naar je tuin of balkon.
Het is de tijd om buiten op zoek te gaan naar hommels, wilde bijen en honingbijen. Deze insecten zijn allemaal familie van elkaar.
Kijk en luister mee met het verhaal van Geit, die wel eens iets anders wil proeven dan haar dagelijkse maaltje. Ojee, gaat dat wel goed?
De schapen mogen zonder jas naar buiten! Dierverzorger Roy laat je zien hoe hij de vacht van schaap Guusje netjes afscheert.
Het voorjaar is een tijd vol verrassingen. Bak samen een feestelijke lente-traktatie met een extra verrassing erin!
Her en der huppelen de lammetjes in de wei. Beleef zelf ook die lente-vrolijkheid door je eigen lieve schaapje te knutselen!
Hoe kun je zelf plantjes kweken als je maar een klein tuintje hebt, of misschien helemaal geen tuin? Dit zijn de eenvoudige eerste stappen.
De buitenwereld lonkt met prachtige kleuren en geuren. Met deze makkelijke en leuke ideeën kun je de natuur naar binnen halen of dicht bij huis beleven!
Zet zwerfafval op de kaart! Werkbladen voor groep 1 t/m 8, ontwikkeld in samenwerking met Supporter van Schoon.
Zie je kleine eendjes in de sloot zwemmen? Dan is de lente begonnen! Met dit werkblad kom je nog meer aan de weet.