Thuis & tuin activiteiten

De natuur gaat altijd door, ook als MAK Blokweer even gesloten is. En natuur is overal, ook bij jou thuis! Dus ook thuis, in je eigen huis of in je eigen tuin, zijn er talloze manieren om iets leuks te doen én tegelijkertijd bezig te zijn met de natuurlijke wereld om je heen.

Met onze activiteiten willen wij zoveel mogelijk doelgroepen bereiken om de aandacht en zorg voor natuur en milieu te vergroten en het belang van een duurzame leefomgeving te onderstrepen. Recreatie en educatie gaan hand in hand.

Zin om lekker te knutselen in het lentezonnetje? Maak je eigen vrolijke voorjaarsboeketje, of een dansende oosterse draak!
Maak je tuin of balkon extra aantrekkelijk voor gezellig rondzoemende insecten met een zelfgemaakt insectenhotel.
De buitenwereld lonkt met prachtige kleuren en geuren. Met deze makkelijke en leuke ideeën kun je de natuur naar binnen halen of dicht bij huis beleven!
Zet zwerfafval op de kaart! Werkbladen voor groep 1 t/m 8, ontwikkeld in samenwerking met Supporter van Schoon.
Door hun opvallende uiterlijk en gedrag spreken vlinders sterk tot de verbeelding. Jonge kinderen laten zich in hun spel graag inspireren door deze fladderaars.
Het is de tijd om buiten op zoek te gaan naar hommels, wilde bijen en honingbijen. Deze insecten zijn allemaal familie van elkaar.
Hoe kun je zelf plantjes kweken als je maar een klein tuintje hebt, of misschien helemaal geen tuin? Dit zijn de eenvoudige eerste stappen.