Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de MAK Blokweer nieuwsbrief! Je ontvangt een email om je aanmelding te bevestigen.

Een dagje uit bij MAK Blokweer

Kom in het unieke natuurpark van MAK Blokweer genieten in het Theater van het Landschap! In bezoekerscentrum de Molshoop vind je een heus WaterLAB. Kruip door de ecologische oever en ontdek van alles over het waterrijke gebied en ecologisch landschapsbeheer.

Buiten valt nog veel m eer te beleven en te ontdekken. Zo kun je speurtochten doen, ravotten in de natuurspeeltuin, en door de tuinen struinen. Doe een speurtocht en ga op zoek naar waterbeestjes of bijzondere planten. Op de Kijkboerderij maak je persoonlijk kennis met verschillende zeldzame huisdierrassen. Je kunt bij ons zelfs je verjaardagsfeestje vieren. Voor grote mensen zijn er workshops en teamuitjes. Kortom, MAK Blokweer heeft voor elk wat wils!

Kom gewoon langs!

Vanaf vrijdag 20 november kun je ons weer komen bezoeken!

Voor een bezoek aan de dieren op ons terrein, de Rietkreek of het Natuurpark kun je ons op de bonnefooi komen bezoeken, het is niet nodig om te reserveren.
Het bezoekerscentrum met het WaterLAB is op reservering te bezoeken. Je leest er meer over in onze agenda.

De Kijkboerderij en het MAK Café blijven vooralsnog gesloten, alle dieren zijn op het erf of in de weides te bewonderen!

Komende activiteiten

Vogelvoer maken

In de winter kan het lastig zijn voor vogels om genoeg te eten te vinden. De leukste manier om ze een handje te helpen, is door zelf vogelvoer te maken!

> Lees meer...

Landwerkdag

Iedere eerste zaterdag van de maand gaan vrijwilligers samen in een ongedwongen sfeer aan de slag om het MAK en natuurpark Blokweer nog mooier te maken.

> Lees meer...

Uilenballen pluizen

Door een uilenbal uit te pluizen, ontrafel je de geheimen van de uil. Wat vertellen de botjes en andere resten je nog meer over deze bijzondere roofvogel?

> Lees meer...

Vogelhuisje Timmeren

Om in het voorjaar een fijn plekje te hebben om hun eitjes te leggen, zoeken vogels op tijd een huisje. En jij kunt ze een handje helpen door je eigen vogelhuisje te komen timmeren!

> Lees meer...

Vrijwilligerswerk of stage?

Bij het MAK kunnen we altijd wel een extra paar handen gebruiken! We zijn doorlopend op zoek naar vrijwilligers. Ook kun je bij ons stage lopen. Bekijk gauw overzicht van de huidige openstaande vacatures.
> Lees meer

Puur Hoorn

MAK Blokweer is ambassadeur van Puur Hoorn. Wij dragen bij aan een klimaatneutrale stad!

Vrienden van Maks

MAK Blokweer ontwikkelt zich, voortdurend zijn we bezig om activiteiten te actualiseren, een grotere biodiversiteit en duurzame ontwikkeling te stimuleren. Dit kunnen wij niet zonder steun van onze sponsors en donateurs. Bouw daarom mee met ons, word vriend van Maks. Met jouw steun kunnen wij onze natuuractiviteiten voor kinderen én volwassenen blijven voortzetten! Kijk op de vrienden-pagina voor de mogelijkheden.