Het laatste nieuws

Winterlouwtje

28 oktober 2020

Schooldag van de Duurzaamheid

14 oktober 2020

Rode amaranth

7 oktober 2020

MAK Blokweer is open!

5 oktober 2020

Een duurzame toekomst

16 september 2020

Vernieuwing tentoonstelling

De werkzaamheden aan de tentoonstelling boven in de Molshoop zijn weer in volle gang! Nu onze vrijwilligersgroepen weer op veilige afstand van elkaar kunnen samenkomen, hebben zij het werk weer opgepakt. En ook achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een nieuwe tentoonstelling over het cultuurlandschap van West-Friesland.

Hoe is het West-Friese landschap ontstaan, welke waarden waren destijds belangrijk, hoe gaan we hiermee om in de toekomst en welke rol heeft Natuurpark Blokweer daarbij? Hoe werd er gewoond en gewerkt en kunnen we het vergroten van biodiversiteit en hoe wij nu wonen met elkaar verbinden? Welke rol heeft waterbeheer in dit toekomstplaatje en wat kunnen we zelf doen?

De nieuwe landschapsbeleving zal interactief antwoorden en inspiratie geven en wellicht weer nieuwe vragen oproepen. Sommige bestaande tentoonstellingsitems krijgen een nieuw jasje. Onder andere de mollengang, voor kinderen dé manier om zelf al kruipend het thema bodem te beleven, wordt vernieuwd. Landschapswanden, een soortengalerij en een polder-challenge zijn compleet nieuwe elementen. Als alles volgens planning verloopt, zal de nieuwe tentoonstelling in december worden geopend.

Blij en trots kunnen we melden dat Ooms Bouw & Ontwikkeling en Stichting Het Glaswerk als sponsors bijdragen aan de vernieuwing. Samen met Zabawas, Fonds NME, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, PB Cultuurfonds en de Gemeente Hoorn dragen zij financieel bij. De Toekomstgroep, Het Schilderpaleis en GP Groot steunen de vernieuwing in natura.