Hoornse Schooldag van de Duurzaamheid bijna van start!

Spelenderwijs de wereld leuker, eerlijker en schoner maken. Dit jaar doen 9 enthousiaste basisscholen uit de gemeente Hoorn mee aan de Schooldag van de duurzaamheid. Leerlingen uit groep 5 t/m 8 gaan aan de slag met leuke activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Wethouder Samir Bashara geeft op 23 oktober het startsein met een voorproef van de activiteiten die de kinderen vanaf 26 oktober tot en met 30 oktober kunnen verwachten. De Hoornse Schooldag van de duurzaamheid is een gezamenlijk initiatief van MAK Blokweer, stichting Schooldag van de Duurzaamheid en Gemeente Hoorn.


Kick-off Digitaal

Op vrijdagochtend 23 oktober is de officiële kick-off van alweer de 3e editie van de Hoornse Schooldag van de duurzaamheid. "Het is elk jaar zo’n groot succes waarbij kinderen met veel enthousiasme aan leuke activiteiten werken die in het teken staan van de 7 wereldwensen. Gelukkig kunnen we dit jaar ook weer mee doen. Uiteraard met een aangepast programma vanwege corona maar wederom vol met groene en leerzame activiteiten", aldus Wethouder Samir Bashara. De wethouder geeft via een videobooschap het startsein voor alle scholen. Dit wordt gevolgd door een openingsfilm met Reinier van de Berg en een 'Schoolplein Safari Challenge'. Een leuke activiteit op eigen schoolplein, hoe zij het groener en leuker kunnen maken.

Schooldag/-week van de Duurzaamheid

Vanaf maandag 26 oktober tot en met vrijdag 30 oktober starten de leerlingen met leerzame workshops. Anders dan voorgaande jaren worden de activiteiten over een hele week verspreid. Zo kunnen we veilige voorzorgmaatregelen treffen volgens de richtlijnen van de basisscholen. De exacte invulling wordt per school afgestemd zodat iedereen zo goed en veilig mogelijk aan de slag kan gaan.

De activiteiten staan in het teken van de 7 junior global goals die vertaald zijn naar 7 wereldwensen. De kinderen gaan samen aan de slag en dragen hun een steentje bij om de wereldwensen in vervulling te laten gaan.

Ben je benieuwd welke basisscholen mee doen, wat het programma is of wil je meer weten over de 7 Junior Global Goals?
Alle informatie lees je op www.schooldagvandeduurzaamheid.nl en op www.hoorn.schooldagvandeduurzaamheid.nl!