Wethouder Harry Nederpelt reikt prijzen uit

Vier basisscholen in gemeente Medemblik zijn in de prijzen gevallen bij de Medemblikse Schooldag van de duurzaamheid. Tijdens deze spetterende activiteitendag maken leerlingen kennis met de Junior Global Goals, een vereenvoudigde versie van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Met doe-activiteiten leren de kinderen wat duurzaamheid is en hoe zij zelf op een positieve manier kunnen bijdragen aan een leukere, eerlijkere en schonere wereld.

Schoolplein Safari Challenge
Tijdens de kick-off, een heuse Schoolplein Safari, was één van de opdrachten: ontwerp jullie ideale schoolplein. Elke groep van de 6 deelnemende scholen werd uitgenodigd om één ontwerp in te zenden. De ingezonden ontwerpen werden door de jury beoordeeld op duurzaamheid, creativiteit, uitvoerbaarheid en de Junior Global Goals.

Wethouder Harry Nederpelt van gemeente Medemblik reikte eind november aan de 2e prijs winnende groepen hun prijs uit. De wethouder bezocht de schoolpleinen van basisscholen Sint Lidwina, de Bangert en Gerardus Majella. De winnende groepen kregen een groot insectenhotel, wat hun schoolplein meteen een stuk groener en duurzamer maakt. De wethouder besprak met de leerlingen wat ze hebben gedaan en geleerd tijdens de Medemblikse Schooldag van de duurzaamheid. De 1e prijs is voor basisschool de Meridiaan, waar de prijsuitreiking nog volgt. Het ontwerp van de Meridiaan, een prachtige maquette gemaakt door de leerlingen, is alvast tijdens de kerstvakantie bij MAK Blokweer in het bezoekerscentrum te bewonderen!

Wil je meer weten over de Schooldag van de duurzaamheid en de activiteiten die de scholen in Medemblik deden? Kijk op: https://medemblik.schooldagvandeduurzaamheid.nl/nieuws/

MAKBlokweer-SchooldagvandeDuurzaamheid-Medemblik-A3-poster-210902