2e editie Koggenlandse Schooldag van de duurzaamheid

Wethouder duurzaamheid Rosalien van Dolder was tijdens de kick-off van de Koggenlandse Schooldag van de duurzaamheid aanwezig bij basisschool Geert Holle in Berkhout. Samen met leerlingen uit groep 1 en 2 ging zij aan de slag om zwerfafval op te ruimen.

Via een videoboodschap sprak zij alle deelnemende leerlingen toe. Zij wenst hen veel plezier bij dit bijzondere duurzaamheidsprogramma en nodigt hen uit om extra hun best te doen bij de workshop ‘Mijn Wereldwens’. De gemeente zal de meest creatieve en haalbare wens daadwerkelijk in vervulling laten gaan!

In de weken na de kick-off zullen er uiteenlopende activiteiten met het thema duurzaamheid worden gedaan op de Koggenlandse scholen. Leerlingen maken met dit spetterende activiteitenprogramma kennis met de Junior Global Goals en leren hoe zij zelf kunnen bijdragen aan een gezonde en schone wereld.

Interview met kinderburgemeester Amber
Amber is kinderburgemeester van de gemeente Koggenland. Haar school doet ook mee met de Schooldag van de duurzaamheid. Educatie medewerker Charlotte van MAK Blokweer interviewde haar over onder andere de activiteit Mijn Wereldwens.

Schooldag van de duurzaamheid 2022-2023

Als school ook meedoen met de Schooldag van de duurzaamheid? MAK Blokweer organiseert samen met de stichting Schooldag van de duurzaamheid deze leerzame en leuke activiteitenweek komend schooljaar ook in de gemeente Hoorn, en de gemeente Medemblik. Scholen uit deze gemeenten kunnen voor meer informatie en aanmelden contact opnemen met onze afdeling educatie nme.projecten@mak-blokweer.nl.

Sdvdd Koggenland-MAKBlokweer
Leerlingen van basisschool de Ark ruimen het schoolplein op van zwerfafval tijdens de kick-off Koggenlandse Schooldag van de duurzaamheid.