Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

SPRING!

Deze activiteit vond plaats op 29 mei, 10:00 - 16:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every year that begins at 10:00 on day last of mei, repeating indefinitely

Hoera, de lente hangt in de lucht! De schapen worden geschoren, de natuur bloeit op en iedereen zit vol lentekriebels. Dat vier je tijdens SPRING!, een vrolijk lentefeest voor het hele gezin, op zondag 29 mei. Tijdens SPRING! kun je de hele dag door meedoen met sprankelende activiteiten en demonstraties schapenscheren bijwonen.

Schapenscheren
Een van de hoogtepunten op onze Kijkboerderij elk jaar, is het scheren van de schapen. Van dichtbij zie je hoe de dierverzorger de mooie wollen schapenvacht netjes afscheert. Natuurlijk mag je ook op kraamvisite bij de lammetjes in de schapen- en geitenweide.

MAKS' Biomarkt
Tijdens SPRING! staat ook MAKS' Biomarkt op het terrein. In de ochtend kun je op een tijdvak naar keuze ontbijten met de geiten. Een unieke mogelijkheid om een lekker ontbijt te nuttigen aan een lange tafel direct aan de wei. Het ontbijt wordt samengesteld met de heerlijkste producten van onze biomarkt standhouders. Bij slecht weer vindt het ontbijt binnen plaats. Er zal dan boven in de tentoonstellingsruimte met geweldig uitzicht op het kadettenland met geitenweide worden ontbeten.

Schapenvacht vilten
Een vacht die net van het schaap af komt, wordt direct gevilt tot een mooi kleedje. Kijk mee hoe dit werkt!

Blije Bijen
Doorlopend is er de activiteit Zaadbommen Maken. Met klei, grond en zaden kneed je vredelievende bloembommetjes die je thuis tot bloei kunt laten komen. De bloemen die uit de zaden groeien trekken bijen en andere insecten aan. Een heerlijke activiteit waarbij je lekker met je handen in de klei werkt!

Toegang is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd.

Ontbijten met de geiten is online uitverkocht. Er kan niet meer worden gereserveerd.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze informatiebalie via 0229-266344 of info@mak-blokweer.nl.

SPRING-MAKBlokweer

Gegevens

Datum:
29 mei
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
, ,
Gemaakt door Voor Een Mooie Stad