Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Natuurgeneeskundige EHBO voor huisdieren

Deze activiteit vond plaats op 1 oktober 2020, 19:00 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 1 oktober 2020 at 19:00

One event on 7 oktober 2020 at 19:00

€57,50

Tijdens de workshop natuurgeneeskundige EHBO bij huisdieren, verzorgd door Daphne van Behandel Natuurlijk, leer je hoe je op een veilige manier natuurlijke middelen in kunt zetten om je hond, kat, konijn, geit, paard of ander dier te ondersteunen bij acute eerste-hulpklachten zoals een verstuiking of insectenbeet. Bij de dieren van MAK Blokweer wordt regelmatig natuurgeneeskunde toegepast in aanvulling op de reguliere zorg. Lijkt het je leuk om te ontdekken welke natuurlijke middelen je zelf in kunt zetten bij je eigen huisdier? Dan is deze workshop speciaal voor jou!

Natuurgeneeskunde is een eeuwenoude geneeswijze die erop gericht is om het aangeboren zelfgenezend vermogen, wat elk mens en dier in zich heeft, te optimaliseren. Bijvoorbeeld met kruiden en homeopathie, om de gezondheid te verbeteren. De kracht van de natuur sluit vaak mooi aan bij de behoefte van mensen en dieren, en kan daardoor als natuurlijk alternatief dienen voor andere behandelingen.

Tijdens de workshop maak je allereest kennis met de visie van de natuurgeneeskunde. Centraal staat een EHBO-set die je thuis kunt gaan gebruiken. We nemen de verschillende natuurgeneeskundige middelen uit de EHBO-set uitgebreid door, zodat je vol vertrouwen de middelen zelfstandig in kunt zetten. De set bestaat uit o.a. homeopathische middelen, celzouten en Bach Bloesems. Daarna ga je zelf aan de slag om een natuurlijke EHBO-zalf te maken die bij allerlei klachten in te zetten is.

Aan het eind van de workshop kan je met de opgedane kennis zelfstandig en veilig de middelen uit de EHBO-set inzetten om je dier te ondersteunen bij acute klachten (in aanvulling op de reguliere behandeling door een dierenarts).

Behandel Natuurlijk

Naast haar functie als beheerder van de Kijkboerderij van MAK Blokweer heeft Daphne haar eigen praktijk als veterinair natuurgeneeskundige: Behandel Natuurlijk. Met veel plezier behandelt zij grote en kleine huisdieren, van konijnen tot koeien. In haar praktijk zet Daphne natuurgeneeskundige middelen in bij diverse klachten zoals spijsverteringsklachten, hormonale klachten, of gedragsproblemen.

Praktische informatie

Deze workshop vindt drie keer plaats: op woensdag 12 augustus, donderdag 1 oktober en woensdag 7 oktober. De workshops duren van 19.15 tot ca. 21.15 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19.00 uur. De locatie is het bezoekerscentrum van MAK Blokweer.

Deelname kost € 57,50 per persoon. De prijs is incl. EHBO-set (t.w.v. €40,-), koffie/thee met wat lekkers tijdens de workshop, en een tegoedbon voor 10% korting op een natuurgeneeskundig consult van Behandel Natuurlijk.

Aanmelden voor de workshop natuurgeneeskundige EHBO bij huisdieren doe je via info@behandelnatuurlijk.nl of 06-53898106. Vergeet niet het aantal personen en de datum waarop je deel wilt nemen te vermelden.

Gegevens

Datum:
1 oktober 2020
Tijd:
19:00 - 21:30
Kosten:
€57,50
Evenement Categorieën:
,
Gemaakt door Voor Een Mooie Stad