Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Natuur en Levende Tuinen-Dag

Deze activiteit vond plaats op 26 maart 2023, 10:00 - 16:00

Een levende tuin is een tuin die barst van het leven; vogels badderen in de vijver, vlinders snoepen van de bloemen en bijen doen hun nuttige werk in de bloeiende fruitboom bij het terras. Er is ieder seizoen wat te beleven. Hoe breng je jouw tuin of balkon tot leven, en kan dit zonder te ploeteren? Ontdek je eigen mogelijkheden op zondag 26 maart op de Natuur- en Levende Tuinen-dag bij MAK Blokweer!

Door de klimaatverandering zijn er meer hete, droge dagen en clusterbuien, korte zeer hevige regenbuigen. Voldoende beplanting in tuinen levert verkoeling op hete dagen en ruimte om het teveel aan regenwater op te vangen. Een natuurlijke, levende tuin is dus niet alleen goed voor een grotere biodiversiteit maar zorgt ook voor verkoeling en opvang van teveel regenwater. Dus stroomt jouw tuin tegenwoordig na hevige regenval te vol met water? Maak ruimte voor planten!

MAKS' Biomarkt

Tegelijk met de themakramen en activiteiten staat ook MAKS' Biomarkt weer voor het eerst op het terrein. Op deze gezellige markt ontdek je allerlei biologische en/of duurzame producten van lokale ondernemers. Een deel van het aanbod sluit aan bij het thema Natuur- en Levende Tuinen.

Planten en zaden uit de Kloostertuin
De Kloostertuin werkgroep is aanwezig met planten, zaden en informatie over natuurlijk tuinieren. De werkgroep beheert al jaren de mooie Kloostertuin bij MAK Blokweer en weten als geen ander hoe je bijen en andere insecten naar je tuin kunt trekken. Ze verkopen voor een klein prijsje planten uit deze mooie tuin.

Vogelhuisjes
Meer vogels naar je tuin trekken doe je met een gevarieerde beplanting. Struiken, bomen, heggen en open plekjes met gras en bladeren waar vogels beestjes kunnen vinden om te eten. Wanneer je ook nog een vogelhuisje in je tuin hangt dan help je de vogels bij het zoeken naar nestgelegeheid. Siem Botman is op de Natuur en Levende Tuinendag aanwezig met vogelhuisjes. De opbrengst van de huisjes gaat naar een goed doel.

Regenwormhotel bouwen
Kinderen kunnen op deze dag van alles ontdekken over het glibberige, kronkelende bodemdiertje de worm! Zij mogen zelf een wormenhotel maken en ontdekken waarom deze beestjes zo nuttig zijn in de tuin. Voor deze activiteit wordt een bijdrage gevraagd en kun je hier reserveren: Regenwormhotel bouwen.

Praktische informatie
Natuur- en Levende Tuinen vindt plaats op zondag 26 maart van 10:00 tot 16:00, op het terrein van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker. Tijdens de markt zijn het bezoekerscentrum, de kijkboerderij en het natuurpark geopend. Toegang is gratis.
Honden zijn niet toegestaan

Heb je vragen? Neem dan contact op via 0229-266344 of info@mak-blokweer.nl.

MAKS-Biomarkt

Gegevens

Datum:
26 maart 2023
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
, ,
Gemaakt door Voor Een Mooie Stad