Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Natuur en Levende Tuinen-Dag

Deze activiteit vond plaats op 29 maart 2020, 10:00 - 16:00

In verband met de landelijke maatregelen rondom het coronavirus wordt dit evenement afgelast.

Een levende tuin is een tuin die barst van het leven; vogels badderen in de vijver, vlinders snoepen van de bloemen en bijen doen hun nuttige werk in de bloeiende fruitboom bij het terras. Er is ieder seizoen wat te beleven. Hoe breng je jouw tuin of balkon tot leven, en kan dit zonder te ploeteren? Ontdek je eigen mogelijkheden op zondag 29 maart op de Levende Tuinen-dag bij MAK Blokweer!

Op de Natuur en Levende Tuinen-dag kun je ideeën opdoen en advies inwinnen om je tuin tot leven te brengen.
Je kunt deze dag alles ontdekken over het natuur- en diervriendelijk inrichten van je tuin of balkon, maar dat is nog lang niet alles. Op het terrein staat ook MAKS' Biomarkt, met biologische en duurzame (streek)producten. Voor kinderen zijn er in de loop van de dag verschillende leuke dingen te doen.

KNNV met informatie, planten en lezingen

Er zijn experts van de KNNV Vereniging voor Veldbiologie aanwezig om deskundig advies te geven en je vragen over levende tuinen te beantwoorden. Bijvoorbeeld als je meer wilt weten over regenwateropvang, geschikte planten voor vlinders en insecten, of onderhoudsvriendelijk tuinieren. Bij de kraam van de KNNV kun je terecht voor plantmateriaal en folders en boeken met tuiniertips.

De Kloostertuin, planten en zaden

Misschien ken je de Kloostertuin al als de plek bij het MAK waar allerlei kruiden gekweekt worden en waar de bijen druk rondzoemen. Bij deze kraam vind je zaden van bloeiende planten uit de Kloostertuin. Ook kun je stekjes en ander plantenmateriaal meenemen (zolang de voorraad strekt) om thuis te planten.

Lezingen bij- en vogelvriendelijke tuin

Je kunt tijdens de Levende Tuinen-dag twee keer een presentatie bijwonen over hoe je je tuin aantrekkelijk maakt voor vogels en bijen. De presentaties vinden plaats in bezoekerscentrum de Molshoop. Zorg dat je op tijd aanwezig bent, want er is beperkt plaats!

11:00 Bijvriendelijke tuinen
14:00 Vogels in de tuin

Watertafel en kinderactiviteiten

De Natuur- en Levende Tuinen dag is een leuk uitje voor het hele gezin, want ook kinderen is er genoeg te doen! Bij de interactieve watertafel van Belevenisonderwijs kunnen kinderen (en hun ouders!) al spelenderwijs het een en ander aan de weet komen over waterbeheer in de tuin. 's Ochtends (11:00) en 's middags (14:00) is er een activiteit die je helpt de levende natuur naar je tuin te lokken: de doe-middag Vogelhuisje timmeren (reserveren verplicht). Ook is er doorlopend een tuinverrijkende knutselactiviteit.

MAKS' Biomarkt

Tegelijk met de themadag en op hetzelfde terrein vindt de maandelijkse MAKS' Biomarkt plaats. Een leuke gelegenheid om beide te combineren! Op deze gezellige markt ontdek je allerlei biologische en/of duurzame producten van lokale ondernemers. Een deel van het aanbod sluit aan bij het thema van de Levende Tuinen-dag.

De Levende-Tuinen dag is vrij toegankelijk. Honden zijn niet toegestaan.

Meld je aan voor de Natuur- en Levende Tuinen-dag op Facebook en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

Voor meer informatie kun je contact opnemen via 0229-266344 of info@mak-blokweer.nl.

Gegevens

Datum:
29 maart 2020
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
, ,
Gemaakt door Voor Een Mooie Stad