MAK Blokweer Wecycle punt

Wecycle organiseert op een effectieve en efficiënte manier de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor onder meer samen met gemeenten, kringloopbedrijven, scholen en consumenten.

Per jaar wordt 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en spaarlampen weggegooid. Zonde volgens Wecycle, want ze hadden ook gerecycled kunnen worden.

Wat houdt dat nu precies in:

  • Spaarlampen voortaan niet meer in de vuilnisbak of bij het grofvuil, maar inleveren in de speciale groene krat bij het MAK. Ook de oude batterijen mogen in de bak.
  • Je oude mixer of keuken machine mag ook bij ons in de bak. Het spreekt natuurlijk vanzelf dat je die oude oven gewoon via de milieustraat afvoert, want die gaat natuurlijk nooit in de bak passen.

Wat doen we ermee?

Wecycle haalt bij het MAK de volle bakken op en zorgt ervoor dat alle producten op een verantwoorde manier gerecycled worden. MAK Blokweer ontvangt hiervoor een kleine vergoeding en je kunt het MAK dus steunen door al je recyclebare spulletjes bij ons in te leveren. De wecycle bakken staan in bezoekerscentrum de Molshoop; je kunt ze niet missen.

Onderwerpen
Geen onderwerpen.

Deel deze pagina: