Onze boomgaard

Alle fruitbomen in de boomgaard zijn Oudhollandse hoogstamfruitrassen. Zo zijn er 40 verschillende soorten oude appelrassen, 40 oude perenrassen en 8 pruimenbomen. 

 

Voor het  onderhouden van de boomgaard krijgen we hulp van POM, de Pomologische Vereniging Noord-Holland, een werkgroep ter bescherming van hoogstamfruitbomen. Zij helpen ons het met snoeien en ander onderhoud van de zeldzame Oudhollandse hoogstamfruitbomen. De boomgaard wordt begraasd door de kudde Mergellanders.

Adopteer een peer!!

Wordt adoptieouder van een hoogstamfruitboom!
Stel je eens voor: een heerlijke appeltaart gemaakt van zelf geoogste eigen appels, of een warme peren tarte tatin gemaakt van zelf geoogste eigen peren, of een lekkere zoete pruimenjam gemaakt van de pruimen van je adoptieboom... Als je van koken en van de natuur houdt, en je wilt graag wat doen aan het behoud van onze hoogstamfruitboomgaard, wordt dan snel adoptieouder van één van onze hoogstamfruitbomen! Als adoptieouder van een van de unieke hoogstamfruitbomen zorg je ervoor dat we het nodige onderhoud aan de boomgaard kunnen blijven doen.  
Om adoptieouder te worden vragen we per jaar een donatie van € 35,-. Als dank krijg je een eigen unieke fruitboom met een naambordje op de boomkast waarop de naam van het ras van de boom en je naam worden vermeld.  Bovendien ben je automatisch lid van Stichting 'Vriend van Maks' en ontvang je 4 x per jaar onze digitale nieuwsbrief.

Geef een boom vol gezondheid!

Er zijn wel eens van die gelegenheden waar je met een mooi cadeau wilt aankomen, maar je eigenlijk geen idee hebt wat je nu het best kunt schenken. Koop dan bij MAK Blokweer een Boomvol Cadeaubon. Uitstekend geschikt voor een huwelijk of jubileum maar ook voor een verjaardag.
Voor mensen die hun huis al vol hebben staan is het een prachtig alternatief, een boom vol gezondheid! En die staat in het najaar vol fruit in de boomgaard van Natuurpark Blokweer. Wat kun je je geliefde, ouders of vrienden nu nog meer wensen... En je steunt een goed doel, de instandhouding van één van de laatste hoogstamboomgaarden in West Friesland.
De cadeaubon is een jaar geldig en geeft recht op één oogst plukken van de boom van je keuze. Ook is de ontvanger van de boomvol cadeaubon een jaar lang Vriend van Maks en ontvang hij dat jaar de nieuwsbrief. Daarna vervallen deze voorrechten automatisch. Maar de ontvanger kan zich dan natuurlijk wel opgeven als adoptiepouder.

Bij de informatiebalie ligt een lijst met beschikbare rassen en een plattegrond van de boomgaard. Het beste is om zelf in de boomgaard een boom uit te komen zoeken in het bloei- of oogstseizoen, dan zie je meteen of de boom het goed doet. Uiteraard mag je ook een keuze maken aan de hand van de lijst. Je kunt deze via email aanvragen. Je geeft je keuze door en je hoort vervolgens wanneer je de bon kunt komen ophalen. Je krijgt een presentje bij de cadeaubon en het geheel wordt prachtig voor je ingepakt. Daar kun je nog eens mee aankomen!