Boerderijdieren

boerderijdierenNaast de zeldzame huisdierrassen zijn er bij de kijkboerderij van MAK Blokweer een aantal andere dierenrasssen te zien. 

Ratten en muizen

De rat die als tamme/kleurrat gehouden wordt stamt af van de wilde bruine rat. De bruine rat komt oorspronkelijk uit Midden-Azie en kwam rond 1700 naar Europa. Tamme ratten zijn erg populair als huisdier. Ze zijn schoon, vriendelijk, intelligent en bijten zelden.

Border Collies

Geschiedenis

Al sinds eeuwen worden honden ingezet om de herder te helpen met het hoeden van het vee. In het heuvelachtige landschap van Groot-Brittannië ontwikkelde zich ongeveer 100 jaar geleden rond de grens (de “Border”) tussen Schotland en Engeland, een type hond dat nu bekend staat als de Border Collie.

De Border Collie staat bekend om zijn “will to please”; hij wil graag werken voor zijn baas. Het is belangrijk dat de Border Collie geestelijk uitgedaagd wordt. Dit kan door schapendrijven, maar ook het beoefenen van een andere sport zoals behendigheid, flyball of gehoorzaamheid.

border-collie-scottTeamleider Daphne van de kijkboerderij heeft twee Border Collies die altijd met haar mee komen naar MAK Blokweer. Scott, een zwart-witte reu, geboren 23-05-2004 en Jake, een tri-color reu, geboren 30-05-2008. 

Scott is in het bezit van een startlicentie en af en toe lopen Daphne en hij wedstrijden. Ook geven ze demonstraties schapendrijven op de kijkboerderij en verder wordt Scott gebruikt bij het werk met de schapen.