Bezoekerscentrum MAK Blokweer

_DSC7250A.JPGHet bezoekerscentrum is half ondergronds gebouwd en wordt de Molshoop genoemd.

De Molshoop is een uniek gebouw dat door zijn karakteristieke heuvelvorm
grotendeels in het landschap opgaat. In het gebouw zijn twee verdiepingen waarvan de begane grond onder het maaiveld ligt. Een glazen pui op de begane grond grenst aan water, zodat er een inkijkvenster is ontstaan. Het dak is bedekt met een dikke laag aarde en grasbegroeiing.

Het gebouw biedt als bezoekerscentrum ruimte voor educatie en recreatie aan groepen, ontvangst van individuele bezoekers of groepen, groene activiteiten,
Molshoop gebouw MAK Blokweerexposities, cursussen, lezingen en onderzoeksactiviteiten. De Molshoop is rookvrij en helaas beperkt toegankelijk voor invaliden door het ontbreken van een lift.

Samenwerking
Naast het programma van MAK Blokweer als locatie voor het Scholenprogramma en de openstelling voor publiek wordt de ruimte twee dagen per week gebruikt als buitenschoolse opvang locatie van Stichting Kinderopvang Hoorn. Daarnaast biedt de Molshoop twee dagen per week locatie aan dagbesteding voor jong dementerenden van Stichting Omring.