Schaapscheerdersfeest

Kosten: € 4,- per persoon (kinderen t/m 3 jaar gratis).

Deed jij mee aan de Fotoshoot tijdens het Schaapscheerdersfeest? Klik hier om de foto's te bekijken en te downloaden.

Het is lente en onze schapen mogen zonder jas naar buiten. Dat gaan we vieren tijdens het Schaapscheerdersfeest, een evenement voor het hele gezin!

IMG_3552.jpg

Die schapenjas, hun lekkere wollen vacht, kunnen de schapen natuurlijk niet zo maar uittrekken. Dat doet de schaapscheerder. Bij MAK Blokweer is dierverzorger Roy de schaapscheerder. Tijdens het Schaapscheerdersfeest geeft hij de hele dag door demonstraties schapen scheren. Je kunt van dichtbij zien hoe hun mooie vacht netjes wordt afgeschoren.

Activiteiten

Wat kun je na het scheren met die wol doen? Onze wolspinster laat je de kunst van het wol spinnen zien. Met de wol knutsel je je eigen schaapje of fantasiedier.

Er is een leuke speurtocht met weetjes over de boerderij opgezet voor het hele gezin.

Voor kleine magiërs is en doorlopend een workshop kruidenmasker maken met kruiden uit de tuin van het MAK. Ook kun je als aandenken aan het Schaapscheerdersfeest als kruidenheks of -tovenaar op de foto in de bloeiende Vlindertuin.

Verder kun je je laten schminken, de lammetjes bewonderen of heerlijk avonturieren in de natuurspeeltuin Het Boezelbos in het park. Kortom, genoeg te zien en te ontdekken tijdens het Schaapscheerderfeest! Kom je ook?

esdgth.jpg

Toegangsprijs: € 4,- per persoon. Voor dit bedrag mag je deelnemen aan alle activiteiten en demonstraties. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Aanmelden is niet nodig, je kunt op elk moment langs komen. 
Let op! We sluiten om 16.00.

Bij slecht weer verplaatsen we de activiteiten naar binnen!