Ook deze maand bij MAK:

Landwerkdag
03 Jun 10:00 - 15:00
Loeigoed verteltheater
05 Jun 10:30 - 11:30
O jee, een orchidee!
18 Jun 13:30 - 15:00
Boter, kaas en...
18 Jun 14:00 - 15:30
Blokweermarkt
25 Jun 10:00 - 17:00
Modderdag!
28 Jun 14:00 - 15:30

Deel deze pagina:

Themadag Levende Tuinen

19 / 03 / 2017
11:00 - 16:00 uur

MAK Blokweer - Kloosterhout1 1695 JC Blokker : get directions
E-mail administratie

Een levende tuin barst van het leven; vogels badderen in de vijver, vlinders snoepen uit de bloemen en bijen doen hun nuttige werk in de bloeiende fruitboom bij het terras. In een levende tuin is ieder seizoen wel wat te beleven. Maar hoe maak je zo’n tuin zonder te ploeteren?                                                                                          

levende tuinen (2).JPGKom ideeën opdoen en advies inwinnen op zondag 19 maart bij het MAK. Toegang en advies zijn gratis en er zijn leuke verrassingen. Als je de afmetingen van je tuin weet, krijg je hulp bij het ontwerp en advies over de inrichting en de beplanting. Er zijn presentaties over levende tuinen, daktuinen en vlinderlokkende bloemen.

Heeft u al een levende tuin maar wilt u een groen dak op uw schuurtje, een mini groentetuintje of een balkonton?  Voor al die onderwerpen die een tuin geschikt maken voor egels, vogels, hommels, kikkers en vlinders kom je op 19 maart naar het MAK. Daar staan de tuinambassadeurs van de KNNV klaar. Zij weten op (bijna) alle vragen een antwoord. We gaan ook in de buurt kijken om ideeën op te doen.

Bezoekers kunnen gratis plantenmateriaal en stekjes meenemen (zolang de voorraad strekt). Voor kinderen is er doorlopend een knutselactiviteit. Zij kunnen vogelnestwinkeltjes maken.

 Kramen Levende Tuinen-dag 2017
De Bolderik
wilde plantenzaden
Lydia Kok
imker
De Zonnehoed
zaden
Behandel Natuurlijk natuurgeneeskunde voor dieren
De Specht nestkasten
De Hoornbloem natuurboeken en informatie over natuurlijke tuinen
KNNV Vlinder- en vogelwerkgroep

 

De levende tuinen dag wordt georganiseerd door de KNNV in samenwerking met MAK Blokweer. Toegang is gratis.

Labels: markt  tuin  

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer kan een bijdrage leveren aan een leefbare omgeving. Daarom is is MAK Blokweer een voorstander van gebruik van openbaar vervoer. Helaas is dat niet altijd mogelijk voor onze bezoekers. Wij verzoeken onze gemotoriseerde bezoekers hun auto niet op de straat of op het grasveld voor de entree, of op het terrein van MAK Blokweer zelf te parkeren. Er is gratis parkeergelegenheid aan één zijde van de Westerblokker.