Themadag Levende Tuinen

zo 19 mrt. 2017 - 19:56

Kosten: gratis

Een levende tuin barst van het leven; vogels badderen in de vijver, vlinders snoepen uit de bloemen en bijen doen hun nuttige werk in de bloeiende fruitboom bij het terras. In een levende tuin is ieder seizoen wel wat te beleven. Maar hoe maak je zo’n tuin zonder te ploeteren?

 

Kom ideeën opdoen en advies inwinnen op zondag 19 maart bij het MAK. Toegang en advies zijn gratis en er zijn leuke verrassingen. Als je de afmetingen van je tuin weet, krijg je hulp bij het ontwerp en advies over de inrichting en de beplanting. Er zijn presentaties over levende tuinen, daktuinen en vlinderlokkende bloemen.

Heeft u al een levende tuin maar wilt u een groen dak op uw schuurtje, een mini groentetuintje of een balkonton?  Voor al die onderwerpen die een tuin geschikt maken voor egels, vogels, hommels, kikkers en vlinders kom je op 19 maart naar het MAK. Daar staan de tuinambassadeurs van de KNNV klaar. Zij weten op (bijna) alle vragen een antwoord. We gaan ook in de buurt kijken om ideeën op te doen.

Bezoekers kunnen gratis plantenmateriaal en stekjes meenemen (zolang de voorraad strekt). Voor kinderen is er doorlopend een knutselactiviteit. Zij kunnen vogelnestwinkeltjes maken.

 Kramen Levende Tuinen-dag 2017
De Bolderik wilde plantenzaden
Lydia Kok imker
De Zonnehoed zaden
Behandel Natuurlijk natuurgeneeskunde voor dieren
De Specht nestkasten
De Hoornbloem natuurboeken en informatie over natuurlijke tuinen
KNNV Vlinder- en vogelwerkgroep

 

De levende tuinen dag wordt georganiseerd door de KNNV in samenwerking met MAK Blokweer. Toegang is gratis.