Themadag Levende Tuinen

Kosten: gratis

Elk voorjaar organiseert MAK Blokweer in samenwerking met de KNNV de Levende Tuinen-dag. Een levende tuin barst van het leven; vogels badderen in de vijver, vlinders snoepen uit de bloemen en bijen doen hun nuttige werk in de bloeiende fruitboom bij het terras. In een levende tuin is ieder seizoen wel wat te beleven. Maar hoe maak je zo’n tuin zonder te ploeteren?

 

vlinder_2.JPGOp deze dag kun je ideeën opdoen en advies inwinnen op de tuinmarkt bij het MAK. Toegang en advies zijn gratis en er zijn leuke verrassingen. Als je de afmetingen van je tuin weet, krijg je hulp bij het ontwerp en advies over de inrichting en de beplanting. We maken een inspiratiewandeling langs levende tuinen in de buurt. Vaak zijn presentaties over bijvoorbeeld daktuinen en vlinderlokkende bloemen.

Heb je al een levende tuin maar wil je een groen dak op uw schuurtje, een mini groentetuintje of een balkonton? Wil je je tuin leefbaarder en aantrekkelijker maken voor vogels, vlinders, egels of andere dieren? De tuinambassadeurs van de KNNV staan klaar om je van advies te voorzien. Zij weten op (bijna) alle vragen een antwoord. We gaan ook in de buurt kijken om ideeën op te doen.

Bezoekers kunnen gratis plantenmateriaal en/of stekjes meenemen (zolang de voorraad strekt). Voor kinderen is er doorlopend een knutselactiviteit.

Meer informatie over de Levende Tuinen-dag van 2018 volgt binnenkort.